Tarte Banane / Caramel / Chantilly
"Banoffee" vient de banana et toffee (caramel).
Elle est très riche, alors seul un petit morceau suffit (enfin... j'en mange la moitié d'une sans aucun problème), mais elle justifie à elle seule un voyage en Grande Bretagne!
Ingrédients:
1 paquet de biscuits sablés (environ 12) de type speculoos, bastognes, roue d'or
50g beurre doux
Environ 350 de sauce au caramel (caramel au beurre salé, dulce de leche – voir ci-dessous comment faire la confiture de lait / le dulce de leche)
2 bananes
Environ 350ml de crème fleurette entière
Faire la banoffee pie:
1/ Préchauffer le four à 180°C
2/ Réduire les biscuits en poudre dans un robot mixeur, ou les placer dans un sac en plastique et les écraser en les frappant avec un rouleau à pâtisserie.
3/ Pour faire la base de la banoffee pie : faire fondre le beurre dans un bol au micro-onde, et mélanger avec la poudre de biscuit. Foncer la préparation sur le fond d'un moule à gâteau au fond amovible / ou dans un plat à tarte, et faire cuire au four environ 15min (ou jusqu'à ce que la base soit bien dorée). Laisser refroidir complètement.
A ce stade, vous pouvez retirer les bords du moule à gâteau si vous le souhaitez (je ne tenterais pas de transferer le fond de tarte sur un autre plat de peur qu'il se brise en morceaux)
4/ Etaler le caramel sur le fond de tarte, et idéalement réfrigérer 15min jusqu'à ce que le caramel se tienne à nouveau.
5/ Couper les bananes en rondelles d'1cm d'épaisseur et les répartir sur le caramel
6/ Fouetter la crème fleurette en chantilly légère et répartir sur la tarte (faire des petits pics avec une petite cuillère pour faire joli). Réfrigérer au moins 3h pour que la chantilly prenne bien
Servir bien frais!
Comment faire de la confiture de lait / du dulce de leche?
Verser environ 400 g de lait concentré sucré dans une petite casserole et faire chauffer à feu doux jusqu'à obtenir une couleur caramel doré. Attention, il va s'épaissir et durcir en refroidissant, texte idéale pour les biscuits du millionaire.
Pour obtenir une texture plus souple et liquide, idéale pour la banoffee pie, ajouter 20g de beurre au lait concentré en début de cuisine. Encore une fois, stopper la cuisine quand le caramel prend une couleur dorée.
Comment faire de la confiture de lait / du dulce de leche?
Verser environ 400 g de lait concentré sucré dans une petite casserole et faire chauffer à feu doux jusqu'à obtenir une couleur caramel doré. Attention, il va s'épaissir et durcir en refroidissant, texte idéale pour les biscuits du millionaire.
Pour obtenir une texture plus souple et liquide, idéale pour la banoffee pie, ajouter 20g de beurre au lait concentré en début de cuisine. Encore une fois, stopper la cuisine quand le caramel prend une couleur dorée.
J'ADORE! Un de mes desserts préféré! Et tes photos me donnent trop trop envie... J'ai faim! Moi aussi je peux en manger la moitié!
RépondreSupprimerJ'ai enfin essayé la recette toute seule en version verrine. Nickel sauf que j'ai cru à tort que le sablé devait durcir dans le four et j'ai prolongé inutilement la cuisson (en vain). En fait, le sablé reste mou dans le four mais durcit en refroidissant! Mais pas grave c'était délicieux.
RépondreSupprimerOh my goodness! Amazing article dude! Thank you so much, However I
RépondreSupprimeram having difficulties with your RSS. I don't know why I am unable to join it. Is there anyone else having the same RSS issues? Anyone that knows the solution can you kindly respond? Thanx!!
Have a look at my page :: home made pie
Great beat ! I would like to apprentice while you amend your website, how can i subscribe for a blog web site?
RépondreSupprimerThe account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear idea
my web site - Funny
It's genuinely very complex in this full of activity life to listen news on Television, therefore I simply use the web for that purpose, and take the newest news.
RépondreSupprimerHere is my website; Free Ps3
Wow that was odd. I just wrote an extremely
RépondreSupprimerlong comment but after I clicked submit my comment didn't show up. Grrrr... well I'm
not writing all that over again. Regardless, just wanted to say
wonderful blog!
Feel free to visit my webpage ... money on the internet
Definitely imagine that which you stated. Your favourite reason seemed to be at the internet the easiest
RépondreSupprimerthing to take into account of. I say to you, I certainly get irked even as people think about
concerns that they just do not know about. You managed to hit
the nail upon the highest as smartly as outlined out the whole thing without having side-effects , other people could take
a signal. Will likely be back to get more. Thank you
My website - Fail Compilation 2012
I know this if off topic but I'm looking into starting my own weblog and was wondering what all is needed to get setup? I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty
RépondreSupprimerpenny? I'm not very internet smart so I'm not 100% positive.
Any suggestions or advice would be greatly appreciated.
Thank you
My web blog ... password cracker
You could definitely see your skills in the article you write.
RépondreSupprimerThe arena hopes for even more passionate writers like you who are not
afraid to say how they believe. Always follow your heart.
Here is my web site facebook Password Cracker
hello there and thank you for your information – I've definitely picked up something new from right here. I did however expertise several technical points using this web site, since I experienced to reload the website lots of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I'm complaining,
RépondreSupprimerbut slow loading instances times will often affect your placement in
google and could damage your high quality score if ads and marketing with Adwords.
Well I'm adding this RSS to my email and can look out for a lot more of your respective fascinating content. Ensure that you update this again very soon.
Also visit my homepage ... hack twitter
I think the admin of this website is actually working
RépondreSupprimerhard in support of his website, since here every material is quality
based data.
Stop by my site Hack Twitter
What's up to every one, because I am genuinely eager of reading this web site's post to be updated regularly.
RépondreSupprimerIt consists of fastidious data.
Also visit my website: Funny
Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger, and
RépondreSupprimerI was wondering your situation; many of us have created some nice procedures and
we are looking to swap strategies with other folks, why not shoot me an
email if interested.
Here is my blog post - free online money
It's very effortless to find out any topic on net as compared to textbooks, as I found this piece of writing at this web site.
RépondreSupprimerMy site hack a twitter account
I need to to thank you for this very good read!! I absolutely
RépondreSupprimerloved every little bit of it. I have got you book marked to check out new stuff you post…
Visit my weblog; fast ways make money